Αναζήτηση σε αυτό το ιστολόγιο

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007

Το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια»




Το χιονοδρομικό κέντρο "Πηγάδια" βρίσκεται σε υψόμετρο 1430-2005 μ. και συνδέεται με την πόλη με ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Είναι από τα πιο σύγχρονα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας με ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις για τουριστική-αθλητική χιονοδρομία. Διαθέτει πίστες κάθε βαθμού δυσκολίας και πίστες δρόμων αντοχής, εναέρια διπλή καρέκλα, 5 συρόμενους αναβατήρες και baby lifts. Τα "Πηγάδια" είναι το μόνο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας που διαθέτει σύστημα τεχνητής χιόνωσης.
Η ξενοδοχειακή μονάδα που υπάρχει εκεί έχει 34 δωμάτια (ξενοδοχείο και καταφύγιο) και μπορεί να φιλοξενήσει 100 άτομα. Διαθέτει επίσης εστιατόριο, lift μπαρ, snow bar και πανέμορφο chalet στην κορυφή του βουνού (2005 μ). Το θαυμάσιο κλίμα και το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον καθιέρωσαν τα «Πηγάδια», από τις αρχές της δεκαετίας του '80, ως κέντρο προετοιμασίας αθλητικών ομάδων. Οι αθλητικές υποδομές περιλαμβάνουν ακόμη γήπεδο ποδοσφαίρου, γυμναστήριο, κλειστή θερμαινόμενη πισίνα, σάουνα και άλλες βοηθητικές εγκαταστάσεις.



ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια
3-5 Πηγάδια Νάουσας Νάουσα, 59200
ΤΗΛ: 2332044944, 2332044464, 2332044977
3-5pigadia@cybex.gr
http://www.3-5pigadia.gr/
ΔΕΙΞΤΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ




Υποδομές του Χιονοδρομικού Κέντρου 3-5 Πηγάδια Νάουσας



Σήμερα το Κέντρο διαθέτει πλούσια υποδομή σε εγκαταστάσεις χιονιού, αλλά το συγκριτικό του πλεονέκτημα με τα λοιπά Χιονοδρομικά Κέντρα της χώρας είναι ότι είναι το μοναδικό Κέντρο το οποίο διαθέτει ένα σύγχρονο σύστημα Τεχνητής Χιόνωσης το οποίο εγκαταστάθηκε το έτος 2002 και προσφέρει την δυνατότητα συνεχούς και αδιάλειπτης χιόνωσης των πιστών όλη την διάρκεια της χειμερινής περιόδου, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Έτσι για διάστημα πέντε μηνών τουλάχιστον το χειμώνα υπάρχει η σιγουριά ότι στο Κέντρο υπάρχει μόνιμα χιόνι, κάτι που δίνει την δυνατότητα προγραμματισμού τόσο των τουριστικών δραστηριοτήτων όσο και των αθλητικών γεγονότων χιονοδρομίας.
Ακόμη επιπρόσθετα σε θέματα υποδομών, διαθέτει:
1. Καταφύγια (CHALET)
Καταφύγιο 30 κλινών του ΕΟΣ Νάουσας, που διατίθεται μόνο για αθλητικούς σκοπούς.
Ξενώνας 80 κλινών υπό την εκμετάλλευση της ΔΕΤΑΒ.
Chalet για την διημέρευση επισκεπτών υπό την εκμετάλλευση της ΔΕΤΑΒ.
Ξενώνας Α’ τάξεως 34 κλινών με γυμναστήριο, πισίνα, snack-bar, W.C., ντουζιέρες, σάουνες στον ισόγειο χώρο του. Εστιατόριο, καφετερία, χώροι μαγειρείου, ψυγεία στον Α’ όροφο και 15 δωμάτια ήτοι 34 κλίνες στον Β’ όροφο (Α’ πτέρυγα ξενοδοχειακής μονάδας) υπό την εκμετάλλευση της ΔΕΤΑΒ.
2. Αναβατήρες
Αιωρούμενο αναβατήρα (διπλή καρέκλα) μήκους 1.500 μ.
Συρόμενο αναβατήρα μήκους 750 μ.
Δύο συρόμενους αναβατήρες αρχαρίων - παιδικούς μήκους 180 μ. ο καθένας. Η δυνατότητα εξυπηρέτησης των αναβατήρων σε άτομα ανά ώρα είναι περίπου 1.600
Επίσης πρόσφατα εγκαταστάθηκαν και τρεις ακόμη νέοι συρόμενοι αναβατήρες οι οποίοι διευκολύνουν ακόμη περισσότερο την λειτουργία του Χ.Κ. σε ώρες αιχμής.
3. Πίστες καταβάσεων
«Φίλιππος» μήκους 2.000μ. μέτριας έως μεγάλης δυσκολίας. (ΚΟΚΚΙΝΗ-ΜΑΥΡΗ). Η πίστα αυτή έχει χαρακτηριστεί από την Διεθνή Ομοσπονδία χιονοδρομίας (FIS) ως διεθνής και ειδικών προδιαγραφών για την πραγματοποίηση επισήμων αγώνων χιονοδρομίας.
«Αριστοτέλης» μήκους 2.000μ. μέτριας δυσκολίας (ΚΟΚΚΙΝΗ).
«Παράδεισος» μήκους 2.600μ. με μέτριο έως εύκολο βαθμό δυσκολίας (ΚΟΚΚΙΝΗ - ΜΠΛΕ).
Δύο πίστες αρχαρίων - παιδικές μήκους 200μ.
4. Πίστες δρόμων αντοχής
Πίστα 3.000μ.
Πίστα 5.000μ.
Πίστα 10.000μ.
Η υψομετρική διαφορά στις πίστες των δρόμων αντοχής (αρχή-τέλος) είναι 95μ.
5. Γήπεδο ποδοσφαίρου
Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου κανονικών διαστάσεων 100 Χ 64 με χλοοτάπητα.
6. Εγκατάσταση παραγωγής τεχνητού χιονιού στην πίστα αρχαρίων
7. Μηχανήματα διάστρωσης χιονοδρομικών πιστών
Όλες αυτές οι εγκαταστάσεις, σε συνδυασμό με το ότι το Κέντρο:
έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα τρία χιονοδρομικά κέντρα εθνικής σημασίας,
αποτελεί τον κυριότερο ίσως πόλο διάδοσης της χειμερινής άθλησης αλλά και της ψυχαγωγίας μέσω της χιονοδρομίας στην Ελλάδα,
έχει φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό αγώνων χιονοδρομίας διεθνούς εμβέλειας,
είχαν σαν συνέπεια την αλματώδη αύξηση της προσέλευσης επισκεπτών όχι μόνο από τις γύρω περιοχές και κυρίως την Θεσσαλονίκη αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα φθάνοντας έτσι τα Σαββατοκύριακα σε περιόδους αιχμής τους πολλούς χιλιάδες επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: