Αναζήτηση σε αυτό το ιστολόγιο

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Το δικαίωμα της ψήφου στις Γυναίκες

Άρθρο που είχε δημοσιευθεί πριν 81 χρόνια στην εφημερίδα “Νέα Ημέρα” στις 20-03-1928

ψήφος γυναικών

Ορισμένα τινά Ελληνικά θήλεα ζητούν να δοθή ψήφος εις τας γυναίκας. Σχετικώς μPSHFO STIS GYNAIKES ε το ίδιον τούτο θέμα διαπρεπέστατος επιστήμων είχεν άλλοτε αναπτύξη απο του βήματος της Βουλής το επιστημονικώς πασίγνωστον, άλλως τε, γεγονός ότι παν θήλυ διατελεί εις ανισόρροπο και έξαλλον πνευματικήν κατάστασιν ωρισμένας ημέρας εκάστου μηνός. Επειδή, εν τούτοις, αι ημέραι αύται, δεν συμπίπτουν ως προς όλα τα θήλεα, είναι αδύνατον να ευρεθεί ημέρα πνευματικής ισορροπίας και ψυχικής γαλήνης όλων των θηλέων, ώστε την ευτυχή εκείνη ημέραν να ορίζωνται αι εκάστοτε εκλογαί. Η γυναικεία συνεπώς ψήφος είναι πράγμα επικίνδυνον, άρα αποκρουστέον.

Ετικέτες Technorati: ,,

2 σχόλια:

Αγνή είπε...

Φίλε Θωμά, πολύ ενδιαφέρουσα η ανάρτηση!!
Σαφώς η συμμετοχή στα δημόσια αποτελούσε απειλή του κοινωνικού ιστού της εποχής, κατά τον ίδιο τρόπο αποτελεί σήμερα απειλή η επαγγελματική της ανέλιξη σε υψηλές ιεραρχίες! Αλλά πού θα πάει!! Θα το κατακτήσουμε κι αυτό!! Θα το σπάσουμε το γυάλινο νταβάνι!

Μπλιάτκας Θωμάς (Bliatkas Thomas) είπε...

συμφωνώ Αγνή αλλα ενοχλούμε λίγο όταν τα συνδικάτα αντιδρούν τώρα με την εξίσωση των ορίων ηλικίας ή στην υποχρεωτική στράτευση. Όταν πέσουν και αυτά τα γυάλινα νταβάνια τότε πραγματικά θα υπάρχει πλήρησ ισότητα. συμφωνείς?