Αναζήτηση σε αυτό το ιστολόγιο

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Κοπή Βασιλόπιτας της πολιτιστικής Εταιρείας ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Πρόσκληση "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"Στην ΕΣΤΙΑ ΜΟΥΣΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ, Χθες Κυριακή 30-01-2011 έγινε η Κοπή Βασιλόπιτας της πολιτιστικής Εταιρείας ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ. Κατά την εκδήλωση έγινε παρουσίαση του ντοκιμαντέρ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Ο ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΣΙΑ" από τον καθηγητή του Α.Π.Θ. κ. Αριστοτέλη Βρίτσιο. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο  Δήμαρχος Νάουσας κ. Τάσος Καραμπατζός, ο Αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Βαδόλας και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι.

O καθηγητής του Α.Π.Θ. κ. Αριστοτέλης Βρίτσιος

….. άλλα σχετικά με την εκδήλωση : http://eleytheriadhs.blogspot.com/2011/01/blog-post_8752.html

                                             http://eleytheriadhs.blogspot.com/2011/01/video-kai.html#links

 

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ - Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ
"...Όσοι μελέτησαν την τέχνη της διοίκησης, έχουν πεισθεί ότι η τύχη των κρατών εξαρτάται κυρίως από την εκπαίδευση των νέων..."

 Το Ινστιτούτο Αριστοτέλης ιδρύθηκε ατύπως το καλοκαίρι του 1996, από μια ομάδα επιστημόνων/ καθηγητών τεσσάρων πανεπιστημίων από την Ευρώπη και την Αμερική, κατά την διάρκεια ενός Διεθνούς συνεδρίου  ογκολογίας του οποίου η τελετή έναρξης έγινε, - για σημειολογικούς λόγους -  στο χώρο της  Σχολής του Αριστοτέλη στο Νυμφαίο Άνδρο της αρχαίας Μίεζας, σημερινή Νάουσα.

Οι εμπνευστές του Ινστιτούτου είναι ο ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Dr.Αριστοτέλης Βρίτσιος, ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίουτης Φλωρεντίας Dr. Gian Paolo Biti, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Dusserdorf  Dr.Gert Schmitt και ο Dr. Claud Maylin καθηγητής του Πανεπιστημίου του Saint Luis της Αμερικής.

Σκοπός της  ίδρυσης του Διεπιστημονικού Ινστιτούτου είναι η  Επιστημονική, πολιτιστική και πολιτισμική δραστηριοποίηση του επιστημονικού κόσμου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε θέματα που έχουν σχέση και επηρεάζονται από την Αριστοτελική Γραμματεία και Ιδέα.

Ειδικότερα στους  σκοπούς  του Ιδρύματος εμπίπτει η έρευνα, αυτοτελώς ή διεπιστημονικά σε Ελληνικό ή Διεθνές επίπεδο συνεργασίας, με στόχο την κατανόηση και περαιτέρω ανάπτυξη της βασικής σύλληψης με την οποία ο Αριστοτέλης καλλιέργησε τους επιμέρους κλάδους που κίνησαν το ενδιαφέρον του και του ανθρωπιστικού ιδεώδους σε κάθε επιστημονικό κλάδο που αναπτύχθηκε από τον Αριστοτέλη ή εμπεριέχεται στα Αριστοτελικά κείμενα, όπως η φιλοσοφία, η ιατρική, η ρητορική, η φυσική, η γενετική, η βιολογία, η νομική, η ιστορία, η αρχαιολογία, η γεωγραφία, η ανθρωπογεωγραφία, η  ανθρωπολογία, η προστασία του περιβάλλοντος, η πολιτική επιστήμη με κάλυψη από την σύγχρονη τεχνολογία και πληροφορική.

Η επίσημη αναγνώριση του Ινστιτούτου Αριστοτέλης έγινε  το 2001 με την υ.αριθμ.20501/01 απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. ηλεκτρονική αρχειοθέτηση  καταστατικού -  http://www.disabled.gr/institutearistotelis/constitution-gr.htm

Από τότε  το Ινστιτούτο πραγματοποίησε 14 Διεθνή Διαπανεπιστημιακά Συνέδρια , συνεργάζεται σε επίπεδο έρευνας και μελετών με θέμα την Αριστοτελική Γραμματεία με 138 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο και σε μόνιμη βάση κατ’ έτος υπό την αιγίδα του πραγματοποιούνται  93 σεμινάρια Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, Ιστορίας και Παιδείας,  καθώς και ανοικτά  τμήματα εκμάθησης της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας. http://www.enterbrussels.org/index.php?option=com_content&view=article&id=363:-l-r&catid=55:2009-11-21-14-09-55&Itemid=110

Δεν υπάρχουν σχόλια: