Παρασκευή 13 Ιουλίου 2007
Κανονισμός Άρδευσης ΤΟΕΒ Νάουσας
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ
Ο Παρόν Κανονισμός αρδεύσεως αφορά την άρδευση των αγρών της περιοχής δικαιοδοσίας του ΤΟΕΒ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ ΝΑΟΥΣΗΣ (αγροτική περιοχή Ναούσης, αγροκτήματος Ροδακινέας, αγροκτήματος Γιαννακοχωρίου και αγροκτήματος Στενημάχου). Με τα όσα δε προβλέπει είναι και πρόγραμμα καλλιεργειών ως άρθρο 5 του καταστατικού που μπορεί επικουρικά να συμπληρώνεται με ανάλογες προσθήκες με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.
Εκδίδεται δε σε εφαρμογή της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του από 13 Σεπ. 1959 Β.Δ. και του Ν.Δ.1277/28.11.72 "περί τροποποιήσεως και συμπληρώσεως του Ν.Δ.3881/58 "περί Ο.Ε.Β." όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ/γμα 499/75 & 999/80 " περί της αστυνομίας επί των αρδευτικών υδάτων και έργων Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων".
ΑΡΘΡΟ 2
Για την άρδευση των ανωτέρω κτημάτων χρησιμοποιούνται τα νερά των πηγών της περιοχής του αρδευτικού δικτύου αγροκτήματος Γιαννακοχωρίου, Ναούσης και Στενημάχου και των γεωτρήσεων "ΡΟΔΑΚΙΝΕΑ», «Σ.Σ.ΝΑΟΥΣΗΣ», «ΜΠΑΛΤΑΝΕΤΟ», «ΑΜΜΟΣ», «ΡΟΔΙΑ», «ΙΩΑΝΝΟΥ», «ΠΛΑΤΙΤΣΑ», «ΧΡΙΣΤΙΔΗ», «ΤΡΙΛΟΦΙΩΤΙΚΗ», «ΚΟΥΠΑΤΣΙΑΡΗ», «ΛΑΚΚΑΣ», «ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ», «ΜΥΛΟΣ» και «ΤΖΟΥΜΕΛΑ».
ΑΡΘΡΟ 3
Ο χρόνος ενάρξεως και λήξεως της αρδευτικής περιόδου ορίζεται από 1η Μαΐου μέχρι 31 Αυγούστου, μπορεί δε να μετατεθεί με απόφαση του Δ.Σ. ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τις αρδευτικές ανάγκες των καλλιεργειών.
ΑΡΘΡΟ 4
Η σειρά αρδεύσεως για το ανοιχτό δίκτυο ορίζεται κατά την σειρά των κτημάτων στα αυλάκια που ανήκουν για άρδευση από επάνω προς τα κάτω, ημέρα και νύχτα συνέχεια. Αντίθετα για το κλειστό δίκτυο η σειρά ορίζεται από κάτω προς τα επάνω. Γενικά θα ορίζεται από το καθημερινό δελτίο αρδεύσεως το οποίο θα καταρτίζεται σύμφωνα με τα παραπάνω από τους Υδρονομείς σε συνεργασία με τους επόπτες Υδρονομέων και το Δ.Σ. και θα αναρτάται στα γραφεία του Οργανισμού.
ΑΡΘΡΟ 5
1. Η άρδευση των καλλιεργειών θα γίνεται με σποριές και αυλάκια σε αποστάσεις από 5 μέχρι 9 μέτρα πλάτους και μήκους όχι μεγαλύτερο των 60 μέτρων με ενισχυμένα φρύδια και κεφαλάρια απαλλαγμένα από κάθε βλάστηση ώστε το νερό να περνά ελεύθερο χωρίς να ξεχειλίζει.
2. Ο χρόνος ποτίσματος για κάθε στρέμμα ορίζεται από τον Υδρονομέα με σύμφωνη γνώμη του επόπτη υδρονομέων και έγκριση του Προέδρου ανάλογα με τα στρέμματα κάθε περιοχής, τα αυλάκια που χρησιμοποιούνται και το διαθέσιμο νερό. Απαγορεύεται δε η άρδευση με τεχνική βροχή ή στάγδην από τις γεωτρήσεις ή τα αντλιοστάσια ανύψωσης του ΤΟΕΒ απευθείας και χωρίς την προηγούμενη έγκριση του Οργανισμού.
3. Σε περιόδους αιχμής και μετά από ειδική απόφαση του Δ.Σ. σε περιοχές όπου λειτουργούν ανοιχτά και κλειστά δίκτυα ταυτόχρονα, μπορεί να σταματά η τροφοδοσία του ανοιχτού δικτύου και η άρδευση των κτημάτων θα γίνεται αποκλειστικά από το κλειστό δίκτυο με ωράριο όμοιο με αυτό που ποτίζουν οι κτηματίες του κλειστού δικτύου της περιοχής. Σε αυτές τις περιπτώσεις η μεταφορά του νερού από τις υδροληψίες στα αγροκτήματα θα γίνεται με φροντίδα και δαπάνη του παραγωγού κτηματία.
ΑΡΘΡΟ 6
Η άρδευση των λαχανοκηπευτικών σε ένα στρέμμα και πάνω μπορεί να γίνεται σε συχνότητα από 10 μέχρι 15 ημέρες κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου, προηγούμενης απόφασης του Δ.Σ. και πληρωμής διπλασίου αρδευτικού τέλους.
ΑΡΘΡΟ 7
Οι εισφορές που επιβάλλονται με απόφαση του Δ.Σ. για την αντιμετώπιση των εξόδων διοικήσεως, συντηρήσεως και λειτουργίας του έργου βαρύνουν τους ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων. Γίνονται δε απαιτητές βεβαιούμενες κατά τις διατάξεις του άρθρου 4 του Ν.Δ. 1277/72 επιφυλασσομένου στον Οργανισμό του δικαιώματος να τις ρευστοποιεί με δικά του μέσα.
ΑΡΘΡΟ 8
1. Όσοι κτηματίες δεν εκπληρώνουν τις ληξιπρόθεσμες κάθε φύσεως υποχρεώσεις τους δεν δικαιούνται νερό για πότισμα σύμφωνα με το άρθρο 8 του από 13.09.59 Β.Δ/τος "περί Ο.Ε.Β.".
2. Αφού περάσει η τακτή προθεσμία για την πληρωμή των αρδευτικών τελών ήτοι η 30ή Σεπτεμβρίου επιβάλλεται με απόφαση του Δ.Σ. πρόσθετο τέλος 10% σε εφαρμογή του άρθρου 29 παράγραφος 6 του καταστατικού εκτός από τους νόμιμους τόκους της Α.Τ.Ε.
ΑΡΘΡΟ 9
Κάθε μέλος του Οργανισμού υποχρεούται :
1. Να συμμορφώνεται στον Κανονισμό αρδεύσεως και ειδικότερα στις αποφάσεις του Δ.Σ. που εκδίδονται σύμφωνα με τα άρθρα 3,4,5,6, τις σχετικές με την άρδευση και στις υποδείξεις και συστάσεις των Υδρονομικών Οργάνων.
2. Να βρίσκεται μόνος ή με ενήλικα αντιπρόσωπο στη σειρά του κτήματός του για να παραλάβει το νερό και να το παραδώσει στον επόμενο κτηματία, αν δεν υπάρχει επόμενος να το αναφέρει στον Υδρονομέα.
3. Να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη των ζημιών από ξεχείλισμα ή πέρασμα νερού υπογείως σε γειτονικά κτήματα και δρόμους, συμμορφούμενος πάντοτε με τις υποδείξεις που θα του γίνουν από τον Οργανισμό. Η μη συμμόρφωση θα σημαίνει παράβαση που θα διώκεται και θα τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 38 και 39 του νόμου 3881/58 όπως αυτός τροποποιήθηκε από τα άρθρα 10 και 11 του Ν.Δ. 1277/72 που συμπληρώθηκε με το Π.Δ. 499/75 και 999/80 «περί της αστυνομίας επί των αρδευτικών υδάτων και έργων Ο.Ε.Β.».
4. Να φροντίζει για το καλό κλείσιμο των δέσεων και των παροχών του κλειστού δικτύου.
5. Να διατηρεί καθαρά και απαλλαγμένα από κάθε βλάστηση τα αυλάκια του κτήματός του και τα διερχόμενα παραπλεύρως αυτού σε όλη την αρδευτική περίοδο. Σε περίπτωση που κτηματίας δεν καθαρίζει τα αυλάκια, μετά από κοινοποίηση του Κ.Α. ή σχετικής ανακοινώσεως, ο ΤΟΕΒ μπορεί να καθαρίσει αυτά και να βεβαιώσει σε βάρος του υπόχρεου το διπλάσιο της ολικής δαπάνης.
6. Να αφήνει ένα μέτρο από το ένα χείλος του υδραύλακα και προς την ιδιοκτησία του και ένα μέτρο από το άλλο χείλος του υδραύλακα, δηλαδή ένα μέτρο από κάθε πλευρά, ελεύθερη έκταση (από διάφορα αντικείμενα, κλούβες, περιφράξεις, ξύλα, κλπ.) για την κυκλοφορία των Υδρονομικών Οργάνων και την τοποθέτηση προϊόντων εκσκαφής. Σε ιδιάζουσες περιπτώσεις μπορεί να αυξομειωθούν οι παραπάνω αποστάσεις μετά από αίτηση του κάθε ενδιαφερόμενου και ειδικής απόφασης του Οργανισμού για την συγκεκριμένη περίπτωση.
7. Να κάνει χρήση νερού μόνο όταν έχει σειρά. Σε καμία περίπτωση που το νερό τρέχει ελεύθερο επιτρέπεται να ποτίσει.
8. Να ελέγχει και να φροντίζει, κατά την διάρκεια που αρδεύει και μέχρι να το παραδώσει στον επόμενο ποτιστή, για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του δικτύου που χρησιμοποιεί από την πρώτη κεντρική δέση πριν το κτήμα του και μέχρι σε αυτό. Έχοντας δε την αποκλειστική ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία ή ατύχημα μπορεί να προκληθεί από την μη ασφαλή λειτουργία του δικτύου.
9. Κτηματίες που έχουν τοποθετήσει με έγκριση ή και χωρίς έγκριση του Οργανισμού τσιμεντοσωλήνες ή με οποιονδήποτε τρόπο έχουν σκεπάσει ανοιχτούς αρδευτικούς ή και στραγγιστικούς αγωγούς, είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την συστηματική συντήρηση και λειτουργία του αγωγού στα συγκεκριμένα σημεία. Το ίδιο υπεύθυνοι είναι και για όποιες ζημίες ή ατυχήματα προκληθούν και έχουν και ως μερική μόνο αιτία την παραπάνω κατασκευή τους.
10. Οι κτηματίες υποχρεούνται να δηλώνουν με ακρίβεια όλα τα κτήματα σε δεκαδικά (Ελληνικά) στρέμματα καθώς και την οποιαδήποτε μεταβολή (π.χ. από ποτιστικά σε ξηρικά ή και το αντίστροφο, προ της ενάρξεως της αρδευτικής περιόδου), κάθε δε απόκρυψη εκτός από την επιβολή των κυρώσεων τιμωρείται με διπλάσιο αρδευτικό τέλος από το Διοικητικό Συμβούλιο.
ΑΡΘΡΟ 10
Οι υδραύλακες που συντηρούνται από τον ΤΟΕΒ είναι οι παρακάτω :
1. ΛΑΖΑΡΑΣΚΑ : Από υδροληψία α) Δεξιός κλάδος μέχρι αντλιοστάσιο ΤΟΕΒ και β) Κεντρικός κλάδος μέχρι την συμβολή του με τον κεντρικό δρόμο Νάουσας – Αρκοχωρίου.
2. ΚΟΥΤΙΧΑ : Από το σημείο υδροληψίας του κάτω αυλακιού μέχρι το κτήμα Σωτηρόπουλου.
3. ΦΥΤΩΡΙΟΥ : Από την πηγή των Ισβορίων μέχρι το Ινστιτούτο Δενδροκομίας , στον δρόμο προς Σ.Σ.Ν.
4. ΣΜΙΞΗ : Από το εκκλησάκι του Αγίου Θεοδώρου στο «Σπήλαιο» μέχρι τον κόμβο των «Εσπερίδων».
5. ΦΡΑΓΜΑ ΛΑΝΑΡΑ : Από υδροληψία μέχρι Τζουμέλα κτήμα Μήττα Ιωάννη.
6. ΦΡΑΓΜΑ ΠΑΠΑΤΑΝΟΥ : Από υδροληψία μέχρι όρια Κοπανού κτήμα Σεραφείμ.
7. ΤΣΙΦΛΙΚΙ : Από πηγές Ισβορίων μέχρι την συμβολή με τον δρόμο της «Γάστρας».
8. ΓΑΣΤΡΑ : Από υδροληψία «Μπίλη» μέχρι το «τριεθνές» στο κτήμα Γεωργιάδη.
9. ΒΑΝΤΟΣ : Από εργοστάσιο «Μπίλη» μέχρι κτήμα Μαγγανάρη στο Γαλατσιάνο.
10. ΚΑΡΑΪΔΑ : Από υδροληψία μέχρι κτήμα Ράκκα, από κτήμα Ταρμπαντώνη μέχρι κτήμα Ουστά, από βενζινάδικο Μπλιάτκα μέχρι κτήμα Ζιούζια και από κτήμα Μπαρμπαρούση μέχρι κτήμα Κουτσουφλιάνου.
11. ΠΟΥΓΚΟ - ΣΤΡΑΝΤΖΑ : Από υδροληψία μέχρι Συν/σμό Ροδακινέας.
12. ΜΗΛΙΤΣΑ - ΧΩΡΑΣ ΝΕΡΟ : Από υδροληψία και επί της 1Δ έως τον ταμιευτήρα στο "Κουκούλι".
13. ΜΠΛΑΝΑ : Από υδροληψία μέχρι δημόσιο δρόμο Αγίου Νικολάου.
14. ΚΟΥΚΟΥΛΙ : Από υδροληψία στα «Ιταλικά» μέχρι το κτήμα Παπαχριστοδούλου.
15. ΠΑΛΙΟΚΑΛΙΑ : Από φρεάτιο «Βάντζη» μέχρι την δεξαμενή Στενημάχου.
16. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ : Από πηγή "Ατση" μέχρι συναντήσεως των κτημάτων, έως και την αρδευτική περίοδο του 2005.
17. ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙ : Κεντρικός αύλακας από τη δέση στο ποτάμι μέχρι το φρεάτιο διαχωρισμού. Στο «Τσατάλι» από το κτήμα Ανθόπουλου Νικ. Μέχρι κτήμα Κίτσου Νικ. Στην «Α΄κατηγ. – Γιόντσε» από κτήμα Κελεσίδη Αδάμ μέχρι κτήμα Ουζούνη Ιωάννη.
18. ΓΕΝΙΚΑ : Όπου δεν υπάρχουν κτήματα από τις δύο πλευρές των αυλακιών και στα χέρσα κτήματα των αγνώστου διαμονής κτηματιών με χρέωσή τους το διπλάσιο της δαπάνης.
Όλοι οι υπόλοιποι αύλακες συντηρούνται από τους παράπλευρους ιδιοκτήτες των κτημάτων έχοντας και την αποκλειστική ευθύνη για την καλή και ασφαλή λειτουργία τους.
Απαγορεύεται χωρίς έγκριση του ΤΟΕΒ η εκτέλεση έργων και εργασιών που μπορεί να προκαλέσουν ζημίες στα έργα ή να εμποδίζουν την συντήρηση αυτών π.χ. μεταβολή των αυλακιών, των αναχωμάτων, της κοίτης των αγωγών, η άντληση νερού από αυτές, η εγκατάσταση ιχθυοτροφείων και στάβλων, η κατασκευή φραγμάτων και διάνοιξη πηγαδιών, η εγκατάσταση περιφράξεων και γενικά κάθε οικοδομική εργασία.
Για όποιες διαβάσεις, τσιμεντοσωλήνες ή όποια άλλα τεχνικά έργα έχουν γίνει γενικά επι των αυλακιών από τους παρακείμενους ιδιοκτήτες, είναι οι ίδιοι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την συντήρηση και ομαλή λειτουργία των αγωγών σε απόσταση 5 μέτρων πριν και μετά την κατασκευή τους.
Γενικά απαγορεύεται κάθε εργασία αναφερομένη στο άρθρο 38 του Ν.3881/58 «περί Οργανισμών εγγείων βελτιώσεων». Οι παραβάσεις διώκονται και τιμωρούνται με τις διατάξεις των άρθρων 38 και 39 του πιο πάνω νόμου όπως τροποποιήθηκε από τα άρθρα 10 και 11 του Ν.Δ. 1277/73 που συμπληρώθηκε με το Π.Δ. 499/75 και 999/80 «περί της αστυνομίας επί των αρδευτικών υδάτων και έργων Ο.Ε.Β.».
ΑΡΘΡΟ 11
Επίσης απαγορεύεται :
1. Το ρίξιμο μέσα στα αυλάκια α) Ξύλων, χωμάτων και γενικά αντικειμένων που εμποδίζουν την ελεύθερη ροή του νερού β) φυτοφαρμάκων και αποβλήτων χωρίς βιολογικό καθαρισμό.
2. Το φύτεμα των δένδρων σε απόσταση μικρότερη από τρία μέτρα από τα αναχώματα ή τα χείλη των διωρύγων χωρίς αναχώματα.
3. Η χρησιμοποίηση μοχλών (ξύλων, λοστών κλπ) για το κλείσιμο ή το άνοιγμα των υδροληψιών.
4. Η επέμβαση με οποιοδήποτε τρόπο στους μηχανισμούς ρύθμισης της ροής των διωρύγων, κλειστού δικτύου και αντλιοστασίων άρδευσης.
5. Η είσοδος στα κτίρια και στους περιφραγμένους χώρους των έργων και αντλιοστασίων άρδευσης.
6. Η κολύμβηση στις διώρυγες και στις δεξαμενές.
ΑΡΘΡΟ 12
Για την ομαλή λειτουργία του αρδευτικού δικτύου προσλαμβάνονται Υδρονομικά Όργανα σύμφωνα με το 499/75 και 999/80 Προεδρικό διάταγμα.
ΑΡΘΡΟ 13
Τα Υδρονομικά Όργανα υποχρεούνται να μην επιτρέπουν την άρδευση των κτημάτων των μελών του ΤΟΕΒ που δεν συμμορφώνονται με τις διατάξεις του παρόντος κανονισμού αρδεύσεως.
ΑΡΘΡΟ 14
1. Απαγορεύεται στα Υδρονομικά Όργανα χωρίς την έγγραφη άδεια του Οργανισμού η απασχόλησή τους σε κάθε εργασία ξένη προς τα καθήκοντά τους στις ώρες που βρίσκονται σε υπηρεσία.
2. Για κάθε παράπονο κατά των Υδρονομικών Οργάνων σε ότι αφορά την εφαρμογή του Κ.Α. οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέσα σε δύο ημέρες να αναφέρονται στα αρμόδια όργανα και στη διοίκηση για να λάβει τα σχετικά μέτρα.
ΑΡΘΡΟ 15
1. Κάθε μέλος που κατά την εφαρμογή των αρδεύσεων παθαίνει ζημία στο κτήμα ή στις εγκαταστάσεις του από υπερχείλιση νερού ή άλλη αιτία, από κακή λειτουργία του αρδευτικού έργου μέσα σε τρεις ημέρες πρέπει να το αναφέρει εγγράφως ώστε ο Οργανισμός να λάβει τα σχετικά μέτρα. Για την όσο το δυνατόν καλύτερη επίλυση των προβλημάτων αυτών το μέλος υποχρεούται να συμμορφώνεται προς τις υποδείξεις των αρμοδίων οργάνων και υπαλλήλων του Οργανισμού.
2. Απαγορεύεται γενικά χωρίς την έγκριση του Οργανισμού η κατάργηση και το κλείσιμο κάθε είδους αύλακα (αρδευτικού – στραγγιστικού) ακόμη και αν αυτός έχει περιέλθει σε αχρησία, το ίδιο ισχύει και για την μετατόπιση ή μεταβολή των ορίων του.
ΑΡΘΡΟ 16
Η διανομή του νερού των κοινών υδροληψιών με τον ΤΟΕΒ ΑΡΑΠΙΤΣΗΣ θα γίνεται σύμφωνα με το καθεστώς της 35ετίας με παροχές που συμφωνήθηκαν στο πρακτικό της σύσκεψης της 19ης Ιανουαρίου 1982 Υπηρεσιακών παραγόντων και των δύο ΤΟΕΒ και ανάλογη μείωση των παροχών σύμφωνα με τις πραγματικές υδατικές συνθήκες από τη λειτουργία του αρδευτικού έργου Ανατολικού Βερμίου ήτοι αλλαγή κάθε 15 ημέρες στο φράγμα Λαναρά και κάθε 8 ημέρες στο φράγμα Παπατάνου.
ΑΡΘΡΟ 17
Κάθε άλλο θέμα που έχει σχέση με το πότισμα των κτημάτων της περιοχής δικαιοδοσίας του ΤΟΕΒ που δεν περιλαμβάνεται στον παρόντα Κανονισμό άρδευσης ρυθμίζεται με απόφαση του Δ.Σ. και έγκριση της οικείας Δ/νσης Ε.Β.
ΑΡΘΡΟ 18
Η μη συμμόρφωση των υπόχρεων προς τον Κανονισμό Αρδεύσεως και τις αποφάσεις του Δ.Σ. του Οργανισμού βάση των διατάξεων του αυτού κανονισμού συνιστούν αγροτικές παραβάσεις τιμωρούμενες κατά τις διατάξεις του Ν.Δ/τος 1277/72 «περί των Ο.Ε.Β.» και τα Π.Δ. 499/75 και 999/80 «περί της αστυνομίας επί των αρδευτικών υδάτων και έργων Ο.Ε.Β.» τα άρθρα 38 και 39 του Π.Κ. σε συνδυασμό με το άρθρο 29 του Νόμου 3030/1954 «περί Αγροφυλακής».
ΑΡΘΡΟ 19
Κάθε μέλος που έχει έννομο συμφέρον μπορεί να προσβάλει τον Κανονισμό αρδεύσεως στον αρμόδιο Ειρηνοδίκη Ναούσης μέσα σε (15) δέκα πέντε ημέρες από τη δημοσίευση του σύμφωνα με τα άρθρα 21 και 22 του 13.09.59 Β.Δ. "περί Ο.Ε.Β.".
ΑΡΘΡΟ 20
1. Όποιος δεν συμμορφώνεται με τον κανονισμό αυτό ή προξενεί ζημίες στα έργα, εκτός από την ποινική δίωξη στα αρμόδια δικαστήρια υποχρεούται να καταβάλλει την δαπάνη για την αποκατάσταση της ζημίας και τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο από 15,00 €υρώ έως 200,00 €υρώ με πρωτόκολλο του Δ.Σ. που ανάλογα με την περίπτωση θα είναι :
Ι . Ζημία σε υπόγειο δίκτυο ή υδροληψία έως 200,00 €υρώ.
ΙΙ . Ζημία σε διώρυγα έως 150,00 €υρώ.
ΙΙΙ . Για αυθαίρετες επεμβάσεις σε ρυθμιστές ροής έως 100,00 €υρώ.
ΙV . Για ζημίες σε αγροτικούς δρόμους έως 200,00 €υρώ.
V . Για ρίψη αντικειμένων σε διώρυγες - τάφρους έως 50,00 €υρώ.
VI . Για παράνομη λήψη νερού - διατάραξη ροής έως 200,00 €υρώ.
VII. Διάφορες άλλες παραβάσεις έως 50,00 €υρώ.
2. Ο παρών Κανονισμός Αρδεύσεως συντάχθηκε με την 005/2007 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου 01/05-01-2007, θέμα 5ο που εγκρίθηκεμε την 142/11-01-2007 της ΔΕΒ Ημαθίας.
ΑΡΘΡΟ 21
Ο παρών Κανονισμός Αρδεύσεως αποτελούμενος από 21 άρθρα εγκρίνεται με την παρούσα απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως, γίνεται δε οριστικός μετά την έγκρισή του από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΓΓΕΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ/ ΤΜΗΜΑ Α.Ε.Ε. & Ε.Γ. και δηλοποιήσεώς του δια τοιχοκολλήσεώς του στα γραφεία του Τ.Ο.Ε.Β. και στην έδρα του Δήμου Ναούσης και των Δημοτικών διαμερισμάτων Γιαννακοχωρίου και Στενημάχου σύμφωνα με το άρθρο 1 του από 13.09.59 Β.Δ/τος "περί Ο.Ε.Β." και ισχύει για όλο το διάστημα μέχρι να εγκριθεί επόμενος Κανονισμός Αρδεύσεως.
Η Γενική Συνέλευση εγκρίνει παμψηφεί τον ανωτέρω Κανονισμό Αρδεύσεως, πράξη 1/09-02-2007 θέμα 2o Αριθ.Απόφασης 02/2007.
................................................................................................................................
Μη υπάρχοντος άλλου θέματος για συζήτηση λύεται η συνεδρίαση και υπογράφεται το παρόν πρακτικό ως ακόλουθα :
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΠΡΑΚΤΙΚΟΓΡΑΦΟΣ ΟΙ ΨΗΦΟΛΕΚΤΕΣ
Παπαστόϊκας Ιωάννης Φετλής Δημήτριος
α) Μυσιρλίδης Στυλιανός
β) Τασιώνας Γεώργιος
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου