Αναζήτηση σε αυτό το ιστολόγιο

Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

H ελληνική κυβέρνηση γνώριζε από το 1999 τις προθέσεις των Σκοπιανών και του Τσαρκνιά

Αναδημοσίευση

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα > ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ > Μακεδονικό

7. Νοεμβρίου 2001 || 7.0

Οι Σκοπιανοί έφτιαξαν Αρχιεπισκοπή μέσα στην Μακεδονία


Ο Αρχιεπίσκοπος Μακεδονίας των Σκοπιανών Νικόδημος Τσαρκνιάς. Πλέον δρα πανελεύθερος ΜΕΣΑ στην Μακεδονία. 'Αλλο ένα επίτευγμα του σοσιαλιστικού "εκσυγχρονισμού".


Στο έμβλημά του ο Τσαρκνιάς παρουσιάζει ως έδρα της Αρχιεπισκοπής την Έδεσσα και κάποιον ναό "Αγ. Κυρίλλου και Μεθοδίου".

Ξεπερνώντας κάθε όριο οι Σκοπιανοί προχώρησαν για πρώτη φορά στην σύσταση και δραστηριοποίηση Αρχιεπισκοπής ΜΕΣΑ στην Μακεδονία με Αρχιεπίσκοπο τον Νικόδημο Τσαρκνιά. Ενισχυμένοι από τις προδοσίες των κυβερνώντων και την αδιαφορία του αποχαυνωμένου "κυρίαρχου" λαού έχουν ξεκινήσει ένα μεγαλεπήβολο πρόγραμμα οικοδόμησης εκκλησιών στην Δυτική Μακεδονία και ήδη προγραμματίζουν νέες λειτουργίες στα Σλαβικά.
Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων Deutsche Welle, στις 30 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε λειτουργία στα Σλαβικά στην Αριδαία, την οποία το πρακτορείο αναφέρει με το σλαβικό όνομα Sabotsko. Η εκκλησία στην οποία έγινε η λειτουργία είναι ένας νεοαναγερθείς από τους Σκοπιανούς ναός με την ονομασία "Saint Zlata Meglenska". Πρωταγωνιστής στην λειτουργία ήταν ο Νικόδημος Τσαρκνιάς, στον οποίο θα αναφερθούμε αναλυτικότερα παρακάτω. Η λειτουργία πραγματοποιήθηκε χωρίς ΚΑΜΙΑ ενόχληση από τις ελληνικές αρχές, προφανώς κατόπιν σχετικών εντολών από την ελληνική κυβέρνηση. Ο Τσαρκνιάς στο κήρυγμα του, ανάμεσα σε άλλα προκλητικά, είπε τα εξής: "Καλώ όλους τους Μακεδόνες να συμμετάσχουν στην ανακατασκευή της νέας εκκλησίας. Θα ακολουθήσουν και άλλες θρησκευτικές λειτουργίες στα Μακεδονικά!" Μία υπόσχεση που ο Τσαρκνιάς δεν θα έδινε, αν δεν είχε σχετικές διαβεβαιώσεις από την ελληνική κυβέρνηση.
Οι Σκοπιανοί ετοίμαζαν εδώ και καιρό την ίδρυση ΜΕΣΑ στην Μακεδονία Αρχιεπισκοπής με Αρχιεπίσκοπο τον Τσαρκνιά. Αποκαλυπτικό των σχεδίων τους, αλλά και της ενημέρωσης που είχε η ελληνική κυβέρνηση για την καταστροφική αυτή εξέλιξη, είναι η επιστολή που ο Τσαρκνιάς είχε στείλει το 1999 στον πρωθυπουργό Κ.Σημίτη και τον νομάρχη Πέλλας Γ.Πέτσο. Το περιεχόμενό της είχε ως εξής:


ΠΡΟΣ κ. Κώστα Σημίτη Πρωθυπουργόν ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ: Νομάρχη Πέλλας κ. Γ.Πέτσον ΘΕΜΑ: Ίδρυση Ορθοδόξου Μακεδονικού Ναού στην Έδεσσα/Μπόντεν


Εξοχώτατε, Παρήλθαν πολλοί μήνες αφ' ότου σας ζήτησα να εγκρίνετε την ανέγερση Ορθόδοξου Μητροπολιτικού Ναού στην ιστορική πόλη Μπόντεν της Μακεδονίας υπαγόμενο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Οχρίδος και πάσης Μακεδονίας της οποίας τυγχάνω εκλεγμένος τοποτηρητής.
Ατυχώς δεν είχα την τιμή να λάβω σχετική έγκριση της κυβερνήσεώς σας και παρά τα υπενθυμιστικά διαβήματα που απέστειλα στον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων το αίτημά μου παραμένει σε εκκρεμότητα.
Όπως σας έχω γνωστοποιήσει η δαπάνη ανέγερσης του Ιερού Ναού θα βαρύνει αποκλειστικά τους απόδημους της Αιγαιακής Μακεδονίας, το οικόπεδο έχει ευρεθή και η αρχιτεκτονική μελέτη έχει εκπονηθή από τεχνικό οίκο της Μακεδονικής ομογένειας στην Αυστραλία. (σ.σ. δηλαδή οι Σκοπιανοί του εξωτερικού αναλαμβάνουν όλα τα έξοδα...)
Παρακαλώ όπως εκδόσετε σχετική κυβερνητική έγκριση το ταχύτερον δυνατόν, σε ενάντια περίπτωση η ανέγερση του Ιερού Ναού θα αρχίσει αυτοδικαίως. (σ.σ. εννοεί αυθαιρέτως)
Ο ελέω Θεού Νικόδημος Αρχιεπίσκοπος Αιγαιακής Μακεδονίας


Συνδέσεις "Μακεδονική" Ορθόδοξη Εκκλησία Deutsche Welle Γραφείο Έλληνα Πρωθυπουργού


Δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση γνώριζε από το 1999 τις προθέσεις των Σκοπιανών και του Τσαρκνιά, αλλά δεν έκανε τίποτα για να εμποδίσει τις ενέργειές τους. Οι καρπαζιές από τους Σκοπιανούς πέφτουν η μία μετά την άλλη, αλλά οι πολιτικάντηδες αδιαφορούν επιδεικτικά για την προάσπιση των ελληνικών συμφερόντων. Μετά την σχεδιαζόμενη υποχώρηση στο όνομα των Σκοπίων, η ίδρυση "Μακεδονικής Αρχιεπισκοπής" δείχνει που οδηγεί η πολιτική του ενδοτισμού. Η κατάσταση στην Μακεδονία μας αρχίζει σταδιακά να θυμίζει Βοσνία και σε λίγο θα θέλουμε διαβατήριο για να επισκεφθούμε τα μέρη τα οποία απελευθέρωσαν με ποταμούς αίματος οι πρόγονοί μας, αλλά τώρα στρογγυλοκάθησε ο "ελέω Θεού Αρχιεπίσκοπος Αιγαιακής Μακεδονίας". Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καταγγέλει τις τεράστιες ευθύνες του πολιτικού κατεστημένου για την νέα Σκοπιανή πρόκληση εντός του ελληνικού εδάφους και ζητά να απαγορευθεί δια παντός η είσοδος στην Ελλάδα του Νικόδημου Τσαρκνιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: